RECENZIE: Sânge Albastru (Sânge Albastru #1) de Mellisa de la Cruz

Încă o recenzie, la o carte grozavă.

Descriere :
“Schuyler vrea să afle ce secrete ascund cei cu Sânge Albastru. Dar nu cumva pericolul o pândeşte şi pe ea?
În mijlocul familiilor din elita newyorkeză se ascunde o societate secretă de americani celebri ai căror strămoşi au ajuns în Lumea Nouă, călătorind pe corabia Mayflower. Membrii acesteia sunt puternici şi bogaţi — şi, în realitate, nu sunt fiinţe umane. Sunt cei cu Sânge Albastru, un străvechi grup de vampiri.
Schuyler Van Alen nu s-a integrat niciodată la Duchesne, o şcoală particulară de prestigiu din New York. Preferă să poarte haine lălâi şi vintage în locul toaletelor de la Prada şi perlelor afişate de colegele ei; în plus, locuieşte împreună cu bunica sa, o persoană retrasă, într-o vilă în care mai răzbate încă fastul vremurilor de odinioară. Schuyler este o singuratică... şi este fericită aşa.
Dar când împlineşte cincisprezece ani, viaţa i se schimbă dramatic. Îşi descoperă un întreg mozaic de vene albastre pe braţe şi începe să aibă pofte nebănuite… de a devora carne crudă. Pe de altă parte, moartea misterioasă a unei colege de la Duchesne îi bântuie gândurile. Şi ce este şi mai ciudat, Jack Force, cel mai popular băiat din şcoală, dintr-odată pare a fi interesat de ea.”




De ce este aşa special primul volum din seria “Sânge Albastru”?Când vine vorba de vampiri eu sunt prima care cumpără cartea.Deci motivele mele ar fi:
1.      Un alt tip de vampiri.
2.      O istorie destul de lungă.
3.      Naraţiune la persoana a treia foarte interesantă.
4.      Multe mistere.

După ce Anne Rice a adus în literatură vampirii care ard în lumina soarelui, L.J. Smith a decis că era mai bine ca ei să aibă protecţie.Dar Stephenie Meyer a decis că ei nu vor arde, ci vor străluci ca o mie de diamante, însă Richelle Mead nu a fost de accord şi a dat întâietate dhampirilor.

După toate aceste tipuri de vampiri, Mellisa de la Cruz a hotărât să-şi creeze proprii vampiri.Unii care să fie nemuritori şi lipsiţi de orice grijă, cu excepţia duşmanilor naturali.

Astfel pornim împreună cu Schuyler Van Alen în jungla New York-ului, plin de glamour, dar destul de periculos pentru un Sânge Albastru în devenire.

Aceşti vampiri, Sânge Albastru, sunt nemuritori, însă nu în sensul că trăiesc o veşnicie, ci datorită faptului că se reîncarnează în fiecare ciclu.

“-Trăim vremuri grele.Pline de vulgaritate şi disperare.Noi am făcut tot posibilul să influenţăm,să le arătăm calea.Suntem fiinţe ale frumuseţii şi luminii, dar cei cu Sânge Roşu nu ne mai ascultă.Am devenit irelevanţi.”

Cum naraţiune este făcută la persoana a treia, avem parte de mai multe puncte de vedere. Oferindu-ţi şansă să te identifici cu unul dintre personaje.

Avem de a face cu trei fete : Schuyler Van Alen, de al cărei punct de vedere avem parte cel mai des, Mimi Force, de al cărei punct de vedere nu am fost mereu încântată, şi Bliss Llewellyn, de al cărei punct de vedere m-am bucurat parţial.

 Schuyler se consideră o fată normală, cu prieteni normali, chiar dacă din exterior ei nu sunt agreaţi. Însă ceva schimbă acest lucru. Moarte unei colege de liceu.
Toţi devin destul de sceptici în privinţa a ce s-a întâmplat, însă cititorul rămâne la fel orb ca şi personajele.

Schuyler îşi petrece zilele, de obicei, în compania bunilor ei prieteni Oliver Hazard-Perry şi Dylan Ward. Asta până când lucrurile încep să o ia razna în viaţa lui Schuyler.

Deşi bunica ei, Cornelia Van Alen, nu vede nimic ciudat în schimbările care i se petrec nepoatei ei, aceasta este destul de grijulie şi îi arată lui Schuyler dragostea maternă care-i lipseşte, deoarece mama ei este în comă.



Povestea celor trei începe să se întrepătrund, atunci când Bliss şi Schuyler află ce sunt cu adevărat. Mimi fiind deja conştinetă de tranformările prin care a trecut, atât e, cât şi fratele ei,  şi ştiind o parte din istoria ei nu pare surprinsă de nimic.

Bizaritatea intervine după aflarea veştilor. Faptul că Bliss şi Schuyler află că sunt Sânge Albastru şi că au trăit nu doar o viaţă, ci mai multe  le dă fetelor viaţa peste cap, cel puţin  pentru moment.

După aflare veştilor Schuyler simte o atracţie ciudată faţă de Jack Force, fratele geamăn a lui Mimi, însă lucrurile nu sunt atât de simple, deoarece Jack este sufletul pereche a lui Mimi. Şi bizarul tocmai şi-a făcut simţită prezenţa.

“-Parcă nici nu-ţi mai place de mine,zise ea îmbufnată,ridicându-şi părul blond şi lăsându-l apoi să-i cadă pe umeri.
[….]
Jack zâmbi forţat.
-Aşa ceva nu este posibil.Ar fi ca şi cum m-aş urî pe mine însumi.Şi nu sunt masochist.”

Ameninţată de Schuyler, Mimi reuşeşte să-i demonstreze fratelui şi sufletului ei pereche, că lucrurile nu sunt aşa cum crede el.

Bliss este o texană roşcată, care nu înţelege pe deplin de ce Mimi a ales-o tocmai pe ea, nu până când află adevărul despre ea însăşi.Acesta începe să-l placă pe Dylan Ward, un personaj destul de intrigant. Mereu ascuns. El a fost cel de care am fost cel mai interesată şi care mi-a lăsat atâtea semne de întrebare.

“-Vrei să chiulim?întrebă el.Părul negru îi era pieptănat drept, dat pe spate,şi ridică spâncenele a invitaţie.
Să chiuleşti de la o înmormântare.Asta da idee interesantă.”

În lumea celor cu Sânge Albastru, lucrurile nu sunt tocmai roz. Dar nimeni nu pare să fie îngrijorar în această privinţă. Lucrurile se schimbă şi între Schuyler şi Oliver, dar spre final totul se lămureşte.

“-Eşti doar gelos,îl acuză ea.
-Pe ce?zise Oliver cu pupilele mărite şi faţa palidă.
-Nu ştiu ,dar eşti, zise ea ridicând din umeri frustrată.
Monstrul cu ochii verzi îşi bagă mereu coada, nu-i aşa?Ea presupunea că undeva ,la un anumit nivel, Oliver îşi dorea să fie la fel ca Jack.Adorat.Ca Jack.
-Mda, sigur !zise el sarcastic.Sunt gelos pe capacitatea lui de a alerga după minge cu un băţ!”

Surprinzător, nu avem parte de cunoscutul triunghi amoros,în proporţii aşa mari, încă. Dar sunt extrem de curioasă să văd cum o să reacţioneze Jack în continuare, o va alege pe Mimi din nou? Sau o va alege pe Schuyler?

Finalul a fost surprinzător, lăsându-mă destul de curioasă în legătură cu următorul volum.

O carte foarte frumoasă, care merită citită, datorită originalităţi ei.


Comentarii

Adry ♥ a spus…
Crede-ma ca o sa mori linistita :)) adica sunt atat de multe rasturnari de situatie si trioul Jack-Schu- Ollie e mindblowing x.x
Si mie mi'a placut la nebunie seria Blue Bloods si'mi pare rau ca n'am citit decat primele 3 volume, insa ma revansez eu pe vara :))

Foarte, dar foarte faina recenzia!! :*:*:*
meduza a spus…
Iiii <3 Draguta tare recenzia :) Frate, chiar trebuie sa citesc si eu cartile astea! :))

Postări populare de pe acest blog

RECENZIE: Luminile Nordului, Pumnalul Tăinuit, Ocheanul de Ambră (Materiile Întunecate #1, #2, #3) de Philip Pullman

RECENZIE: Legend, Prodigy, Champion (Legend #1, #2, #3) de Marie Lu

Invitaţia la vals de Mihail Drumeş