RECENZIE: Exiled (The Protector #1) de M.R. Merrick


"Chase Williams is a demon hunter in the Circle, or at least he was supposed to be. On his fifteenth birthday, Chase stepped up to the altar to claim his elemental power, but it never came. Elemental magic is passed down to a hunter through the bloodline, but on Chase's birthday, the bloodline stopped.
Exiled without the Circle's protection, Chase has spent two years trying to survive a world riddled with half-demons and magic. When he has a run in with a frightened and seemingly innocent demon, he learns the Circle's agenda has changed: the Circle plans to unlock a portal and unleash pure-blood demons into the world. Vowing to stop them, and knowing he can't do it alone, Chase forms a reluctant alliance with Rayna — a sexy witch with an attitude and a secret.
In their attempt to stop them, Chase and Rayna find themselves in the middle of the Circle's plan, leaving one of them to decide what their friendship is worth, and the other's life depending on it. "

Am văzut cartea pe GoodReads şi ştiu că mi-a plăcut foarte mult descrierea, promitea o lume fantasy cu multă acţiune. Aşa că dând peste ea pe Amazon( versiunea kindle este încă gratis) şi găsind-o gratis, am luat-o imediat şi m-am pus pe citit.
În Exiled, primul volum din seria The Protector, suntem introduşi în fantastica lumea a lui Chase Williams, un vânător de demoni, care a fost exilat din Cerc – un grup menit să-i apere pe cei nevinovaţi de pericolele din Underworld.
Faptul că povestea este spusă dintr-o perspectivă masculină a adus un mare plus cărţi, ador romanele povestite dintr-o perspectivă masculină. Un alt plus pe care l-a adus personajul de data aceasta a fost că nu era un iniţiat. Ştia cu ce are de a face şi încerca să se descurce cât mai bine.
Deşi nu cunoaştem foarte bine, la început, cum operează Cercul deoarece Chase a fost exilat, el nu rămâne necunoscut. Metodele prin care operează Cercul şi menirea lui ne sunt prezentate prin amintirile lui Chase, astfel povestea are o fundaţie pe care se construieşte încet intriga şi acţiunea cărţii.
Ce este nelipsit din această carte sunt momentele limită, acelea în care eşti cu sufletul la gură şi eşti sigur că personajul tău preferat nu mai are nicio scăpare. Cartea debordează de acţiune şi se desfăşoară pe mai multe planuri.
Chiar dacă personajul nu este un iniţiat în lumea respectivă, are totuşi momente în care nu cunoaşte toate faptele, dar se grăbeşte să sară la concluzii. Nerăbdarea, care îl pune de multe ori în pericol, face din Chase un personaj gata de luptă, pregătit să sară cu capul înainte spre orice, dacă asta îl va ajuta să-i ţină pe cei dragi lui în siguranţă.
Chase nu este însă singurul pregătit să lupte pentru a-i apăra pe cei nevinovaţi. Rayna, cea care reuşeşte, în timp, să-l completeze este la fel de neînfricată ca şi el. Personajele secundare sunt şi ele conturate şi îşi aduc propria poveste pe lângă cea a protagonistului.
Figurile materne nu lipsesc din acest volum , nu sunt mereu prezente, însă îndrumările lor atârnă puternic asupra protagonistului, chiar dacă acesta nu le respectă întotdeauna.  Avem parte de o relaţie mamă-fiu cum rar vedem în cărţile fantasy. Încrederea pe care o are în Chase, dar totodată şi sentimentul că trebuie să-l protejeze pe unicul ei fiu, este exact modul în care ar reacţiona o mamă.
 Relaţii nou formate de personajul principal, Chase, nu sunt bruşte se dezvoltă în timp, bazându-se pe încredere reciprocă.  
Cartea aduce de asemenea în vedere iniţierea lui Chase, care reuşeşte să distingă între bine şi rău pe baza faptelor şi evenimentelor ce se petrec în jurul său. Acţiunea cărţi aduce atât răspunsuri, cât şi întrebări, lăsând destul loc pentru acţiune şi în următorul volum.  
Exiled  este o introducere minunată într-o lume fantasy, plină de aventuri şi personaje prietenoase şi ciudate. Îl recomand tuturor celor dornici de o aventură fantastică.

Comentarii

Pufuleț a spus…
Pare ok cartea, poate ma voi interesa mai mult de ea.
Te tuc!
Pufuleț a spus…
Apropo, organizez un concurs, daca esti interesata link-ul aici: http://in-love-with-books002.blogspot.ro/2014/08/concurs-2-castiga-o-carte.html
Te tuc!

Postări populare de pe acest blog

RECENZIE: Luminile Nordului, Pumnalul Tăinuit, Ocheanul de Ambră (Materiile Întunecate #1, #2, #3) de Philip Pullman

RECENZIE: Legend, Prodigy, Champion (Legend #1, #2, #3) de Marie Lu

Invitaţia la vals de Mihail Drumeş