RECENZIE: United We Spy (Fetele Gallagher #6) de Ally Carter





“Cammie Morgan has lost her father and her memory, but in the heart-pounding conclusion to the best-selling Gallagher Girls series, she finds her greatest mission yet. Cammie and her friends finally know why the terrorist organization called the Circle of Cavan has been hunting her. Now the spy girls and Zach must track down the Circle’s elite members to stop them before they implement a master plan that will change Cammie—and her country—forever.”





După ce am terminat cartea a cincia din seria Fetele Gallagher, am zis că îmi trebuie ultima carte, am nevoie să ştiu ce se întâmplă cu personajele mele favorite.
Bineînţeles, aceasta a fost scoasă, eu n-am citit-o. Dar cum vara aceasta mi-am propus să termin toate seriile şi trilogiile începute, aceasta a fost una din cărţile pe care trebuia să le citesc.
United we spy ne introduce, din nou, în lumea spioanelor noastre şi a problemelor cu care ele se confruntă.
Inamici fetelor Gallagher şi-au început deja planurile, iar la începutul acestui volum suntem aruncaţi deja într-o lume în care nimic nu este sigur.
Pornim cu o mulţime de întrebări şi cu foarte puţine răspunsuri. Fetele trebuie să-şi dea seama ce plănuiesc inamicii lor, înainte ca planul acestora să ajungă la final şi să provoace distrugeri uriaşe.
Carte este plină de acţiune şi mister, sunt o mulţime de căi prin care fetele pot acţiona, însă important este să găsească calea bună şi rapidă prin care să oprească distrugerea.
Sunt de asemenea multe fire narative, deşi avem naraţiune la persoana întâi, ştim cu siguranţă că se mai petrece şi altceva doar că noi nu avem acces la acele informaţii.
Stilul lui Ally Carter este uşor de urmărit, iar misterul naraţiuni la persoana întâi te face să nu poţi să laşi cartea de mână.
Ceea ce este minunat la această carte, de fapt la această serie, este modul în care toate misterele se îmbină într-un final, modul în care ajungi să le descoperi, pas cu pas, totul se desfăşoară pe mai multe capitole.
Acţiunea nu este împinsă la extreme în ultimele capitole, se desfăşoară pe parcursul a mai multor,încă de la început, ceea ce te impinge să continui să citeşti.
Un alt plus al astei cărţi sunt personajele. Dezvoltarea acestora de la prima carte până la ultima, este incredibilă. Vocea personajului principal, Cammie Morgan, este mult mai matură, mult mai sigură pe ea, pregătită să-şi asume riscuri.
Dar ea nu este singura care a crescut pe parcursul acestei serii: Bex, Macey, Liz şi Zach, cu toţi s-au maturizat şi sunt hotărâţi să-şi urmeze instinctele, sunt pregătiţi să fie responsabili pentru acţiunile lor.
Nu doar personajele mi-au plăcut foarte mult, ci şi relaţiile dintre ele, atât de naturale şi frumos scrise, bazate pe încredere şi iubire.
Deşi, mi-a plăcut să-i văd pe Zach şi Cammie împreună, totuşi ceea ce am adorat mereu la această serie este prietenia pe care o au fetele, încrederea pe care şi-o acordă una alteia. Totuşi vorbind de Zach şi Cammie cred că sunt printre cuplurile mele preferate. Uşurinţa cu care se dezvoltă relaţia lor, naturaleţea şi încrederea pe care o au unul în celălat, sunt cele mai importante lucruri într-o relaţie.


Recomand de asemenea să citiţi şi A Gallagher Wedding (#6,5), este foarte scurtă şi foarte drăguţă.
Totodată recomand United we spy pentru că este un final foarte bine scris şi care vă va lăsa cu dorinţa de a merge la Academia Gallagher.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

RECENZIE: Luminile Nordului, Pumnalul Tăinuit, Ocheanul de Ambră (Materiile Întunecate #1, #2, #3) de Philip Pullman

RECENZIE: Legend, Prodigy, Champion (Legend #1, #2, #3) de Marie Lu

Invitaţia la vals de Mihail Drumeş